De expositie van beeldend kunstenaar E. Cammenga in de Bierumer School wordt op zaterdag 24 en zondag 25 september afgesloten met een finissage.

Beeldend kunstenaar E. Cammenga verblijft sinds 1 juli als gastkunstenaar in de Bierumer School. In de afgelopen maanden heeft ze nieuw werk gemaakt voor haar expositie Geschetste zoute Maritopen, met bijkomstige strandingen. Haar werkperiode van drie maand wordt nu afgesloten met een eindpresentatie.   


Haar werk verhoudt zich tot de geschiedenis van de omgeving, de kerken, de fresco’s, de mensen die hier ooit leefden, verdwenen schepen in de Eems. De tentoonstelling omvat een combinatie van videobeelden, ruimtelijke objecten en tekeningen. Er staan onder andere drie zoutwateraquaria die tot stand zijn gebracht met behulp van het MuzeeAquarium Delfzijl. Op elke plek in het gebouw speelt water een grote rol. De speelsheid en humor in het werk van Cammenga roepen vaak een glimlach op maar ook verbazing onder andere over geluiden die de vissen voortbrengen. 


Bierumer School biedt kunstenaars ruimte voor productie en presentatie en is ieder weekend open voor publiek van
14.00 – 17.00 uur. Bierumer School, Hereweg 12, 9906 PE Bierum www.bierumerschool.nl.