Het bevragen van de menselijke relatie met de digitale wereld is alomtegenwoordig en cruciaal voor onze tijd. In de werken van Zeno van den Broek en Pauline Nijenhuis wordt de bezoeker uitgenodigd na te denken over zijn of haar eigen positie hierin. Hoe beweeg ik me in de huidige wereld waarin schermen mijn fysieke positie bepalen? Hoe kwetsbaar word ik als mens wanneer verschillende digitale avatars ontstaan?

‍De combinatie van het werk van Nijenhuis en van den Broek benadrukt het analoge (geweven werken) en het digitale (geweven schermen). De bezoeker beweegt zich tussen beide werelden en ziet de schoonheid van een glitch.

‍Binnen het kader van het project Kunst in de Tuin en de tentoonstelling Folding Ambivalence presenteert Dat Bolwerck het werk RAUMKLANG. Deze audio-installatie van Zeno van den Broek en Robin Koek, gericht op architectuur en locatie, geeft de bezoeker via koptelefoons een ervaring van ‘augmented’ geluidsarchitectuur die is opgebouwd uit een akoestisch destillaat van de architectuur op een specifieke locatie, in combinatie met geluiden die cultureel of geschiedkundig met de plek verbonden zijn. Bezoekers lopen met hun koptelefoon door de tuin en de zalen van Dat Bolwerck en ontdekken al verkennend een nieuwe digitale auditieve versie van de omgeving.

Beeld: Tunica, Mijn Firewall, WEB web – Pauline Nijenhuis | Artdirector/post-production Pauline Nijenhuis, fotograaf Ivonne Zijp