In ‘For the Love of Art’ zie je een diverse kunstcollectie die één universeel verhaal vertelt. Het verhaal van de maker die middels kunst, de liefde voor het proces van creëren overbrengt en daarmee een stukje van zijn innerlijke wereld blootgeeft. In de ruim 90 werken is de passie voelbaar. Het doet denken aan je eigen geest in staat van verliefdheid, waar je vol overgave handelt en er bijna geen ruimte is voor invloeden van buitenaf.

Naast monsterachtige sculpturen met dromerige blik vervaardigd door de Japanse kunstenaar Shinichi Sawada hangen vriendelijke zwartwit figuren getekend door de Iraanse Davood Koochaki. De gedachten van de Britse Richard C. Smith worden geduid in filmfragmenten uit de documentaire van Gabriel Jagger (zoon van Mick Jagger) en Finbar Brown.

Opvallend zijn de digitale werken van Abraham Diopp, want deze werkvorm zie je niet vaak binnen de outsider art. Verbaas je over de explosie van kleur in de creaties van M. Anesi, de details in de textiele werken vol bloemen en planten van de Zuid-Afrikaanse Aradne en nog zoveel meer.

Nieuw werk

Dankzij een recente schenking van ARTenZO ontdek je een nieuwe, spraakmakende serie van Ria Mul. Ander nieuw werk dat vanaf mei 2023 te zien is zijn de gezichten op doek van Piet Schopping, die hij met zijn vurige stijl natekent uit een tijdschrift of een boek.

Bertho Virant neemt je in zijn tekeningen mee in onderwerpen als God, de mens, de natuur en de dierenwereld. Hij ziet het tekenen letterlijk als de reden van zijn bestaan, dat letterlijk tot uiting komt in zijn unieke, krachtige maar toch tedere lijnvoering.

De schilderijen van Jan Endeveld voelen intuïtief, maar vormen toch een evenwichtig geheel dat doet denken aan bouwwerken, steden of staalconstructies. Ook tonen we werk van de Schiedamse kunstenaar Nelius Faling, die in zijn werk vorm geeft aan gevoelens van angst en pijn. Emoties die moeilijk in woorden zijn te omschrijven, maar in de werken van Faling op indringende wijze zichtbaar worden.

Beeld: For the love of Art