Tentoonstellingen aanmelden

For those who will never know – Barbara Michelle Edelman (locatie: Museumcafé Ginkgo)

Universiteitsmuseum Utrecht, Utrecht

Het overzicht van de seriële werken die ze exposeert in het Museumcafé Ginkgo van het Universiteitsmuseum zijn geïnspireerd op de cyclus van de natuur die diep verweven zit in het ritme van de innerlijke mens. Graven, spitten, zaaien, groeien bloeien, oogsten en weer loslaten.

Dit werk gaat over het intense verlangen om jezelf te verbergen. Zeker wanneer je in een onzichtbare cirkel van ontkenning blijft hangen, wetende dat iets diep van binnen je aandacht verdient en moet worden geheeld. In dat geval moet je naar jezelf luisteren: niet luisteren naar je gevoel is de meest trieste manier om jezelf in de steek te laten.

Over de kunstenares
Barbara Michelle Edelman is werkzaam als freelance Art-Director, beeldredacteur en gastdocent. Na haar studie aan de Styling Academie Amsterdam heeft ze haar oog voor esthetiek en concept verder ontwikkeld aan de Foto Academie Amsterdam richting autonome fotografie.

Edelmans werk kenmerkt zich door het gebruik van een vast kleurpalet en het integreren van basale materialen die deel uitmaken van de mens en natuur, deze combineert ze tot een nieuwe vorm. Geselecteerd als New Dutch Photography Talent 2018.

Beeld: Barbara Michelle Edelman

Van 12 jul 20 18

t/m 14 okt 20 18