Tentoonstellingen aanmelden

Fragments of Sphere

Project Space On The Inside, Amsterdam

On The Inside presenteert met trots de tentoonstelling Fragments of Sphere, een interdisciplinaire tentoonstelling met het werk van acht gerenommeerde, internationale kunstenaars.

Fragments of Sphere loopt van 31 januari tm 2 mei 2021 en markeert de 3de grote groepstentoonstelling van On The Inside sinds de opening in juni 2020. De deelnemende kunstenaars zijn Cyprien Gaillard (FR), David Claerbout (BE), Saskia Noor van Imhoff (CAN/NL), Matthew Day Jackson (USA), Amalia Pica (AR), Henk Stallinga (NL), Bill Viola (USA) en Claudia Martinez Garay (PE).

Nieuwe en digitale media

De acht werken in de tentoonstelling illustreren de innovatieve benadering van de kunstenaars in het gebruik van nieuwe en digitale media. De expositie toont nieuwe media in haar vele verschijningsvormen: van videoprojectie tot sculptuur en van animatie tot grootschalige installatie.

Fragmentatie

Fragments of Sphere toont een selectie van acht opmerkelijke kunstwerken die het begrip ‘fragmentatie’ zowel visueel als conceptueel onderzoeken.

In de tentoonstelling zijn werken opgenomen waarin de elementen een fundamentele rol spelen. Ooit geloofde men dat water, aarde, vuur en lucht tezamen het hele universum vormden; de fragmenten van de (aard)bol. Tegenwoordig zijn de implicaties van de elementen heel anders; wanneer de elementen in de context van een veranderende wereld worden geplaatst, krijgen ze telkens nieuwe betekenis.

Beeld: Persbericht

 

Van 31 jan 20 21

t/m 2 mei 20 21