Tentoonstellingen aanmelden

Frida Kahlo & Diego Rivera – A Love Revolution

Cobra Museum voor Moderne Kunst, Amstelveen

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen brengt in 2021 de beroemde Gelman collectie voor het eerst naar Nederland. De Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art is samen met de Dolores Olmedo collectie de belangrijkste verzameling van het werk van de wereldberoemde kunstenaar Frida Kahlo. In 2021 zijn beide collecties, en daarmee een groot deel van het oeuvre van Frida Kahlo, te zien in Nederland. Een unieke kans voor het Nederlands museumpubliek.

Verzamelaars Jacques en Natasha Gelman brachten een aanzienlijk deel van hun leven door in Mexico, waar ze in contact kwamen met de belangrijke Mexicaanse kunstenaars van hun tijd waaronder Frida Kahlo en Diego Rivera. Het paar verzamelde een uitgebreide collectie die de 20e-eeuwse Mexicaanse moderne kunst omvat met onder meer uitmuntende zelfportretten van Frida Kahlo. Door de groeiende populariteit van Kahlo en het zeer kleine oeuvre van Kahlo werd de Gelman collectie een wereldwijd zeer gewaardeerde en veel gevraagde collectie. Toch zijn er maar een beperkt aantal exposities buiten Mexico voor het publiek georganiseerd, onder meer de vermaarde “Frida Kahlo Retrospective” in Berlijn en Wenen in 2010. Deze collectie met veel schilderijen en tekeningen van haar hand en vele topstukken van andere Mexicaanse modernisten zal voor het eerst in Nederland te zien zijn.

LET OP: Tijdens de tentoonstelling geldt een toeslag van €7,50 en is het museum 7 dagen per week & langer open. Actuele informatie vindt u op onze website.

Beeld: Diego on my mind (Self-portrait as Tehuana), 1943 Oil on masonite te zien in het Cobra Museum in 2021 © The Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art and the Vergel Foundation. © 2019 Banco de Mexico Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico DF

Van 28 mei 20 21

t/m 26 sep 20 21