Tentoonstellingen aanmelden

Frijdom wie de heechste wet – Vrijheid was de hoogste wet

Openluchtmuseum De Spitkeet, Harkema

Frijdom wie de heechste wet – Vrijheid was de hoogste wet  ( zin uit het Frysk Folksliet, waarbij de vervolgregel is: ‘En twang fan wa ek, stie it tsjin’ (‘en dwang van wie ook, stond het tegen’. Deze tekst staat ook op de gedenksteen bij Blauferlaat).

Vanaf 1 april 2020 zal op Themapark De Spitkeet een expositie te zien zijn met centraal deze keer de actualiteit van 75 jaar bevrijding van Nederland. Getoond zullen worden zaken uit de oorlog 1940-1945 en de jaren vlak na de bevrijding.

Het accent binnen de tentoonstelling zal liggen op de naaste omgeving van Harkema. Door de medewerking van Stichting Oud-Achtkarspelen betrekken we ook informatie uit de naburige dorpen om zo een iets breder beeld te schetsen van dit deel van Achtkarspelen.

Heden ten dage merken we nog altijd dat vrijheid geen gegeven is dat ons zomaar in de schoot wordt geworpen. Hopelijk raakt onze jeugd doordrongen van het feit dat ook in Achtkarspelen velen hun leven hebben gegeven voor de vrijheid die we nu kennen. Dit met als motto: “En twang fan wa ek, stie it tsjin”!

De expositie krijgt zoals gewoonlijk een plekje in “De Malmoune” en zal te bezichtigen zijn tot en met 31 oktober 2020, het einde van het museumseizoen.

Beeld: Logo Openluchtmuseum Spitkeet

Van 1 apr 20 20

t/m 31 okt 20 20