Belgische zilversmeden Thalen en Thalen exposeren:
Frozen Morning Light
Je kijkt naar buiten op een winterse ochtend en daar zie je een betoverend bevroren landschap, vol schitterende ijskristallen….
Dit inspireerde de Belgische zilversmeden Rob & Jaap Thalen om een object te maken van maar liefst 28 kilo zilver. De reflectie en diamanten geven het geheel zo’n sprookjesachtig gevoel dat je niet kan ophouden ernaar te kijken.

Zilveren objecten die deel worden van je leven
In veel landen wordt puur zilver 999/000 nog steeds gezien als een munteenheid. Voor ons, is zilver het ultieme materiaal om vormen, objecten en kunst mee te maken. In een wereld die gedomineerd wordt door korte levenscyclussen, maken wij objecten die blijvend zijn. Je ervaart zilver. Onze reis begon bij het gevoel dat we omringd wilden zijn door objecten die van zo’n hoogwaardige kwaliteit zijn dat we ze het liefst ons hele leven om ons heen zouden willen hebben. Voor sommigen klinkt dit misschien vreemd, maar in tijden waarin een nieuwe crisis telkens om de hoek ligt(op welke manier dan ook), denken wij dat we terug zullen kijken op het leven naar de dingen die het de moeite waard hebben gemaakt. Mensen, herinneringen en objecten krijgen een plek in ons hart. Wij zijn de artiesten die met liefde voor zilver, objecten creëren die passie reflecteren en je uitnodigen een deel te worden van je leven.
Puurheid
Puur is een van de woorden waar wij door geleid worden. Puurheid in materiaal en onze manier van expressie. We zoeken niet naar de perfecte spiegelende reflectie die de omgeving reflecteert. We zoeken vormen die je uitnodigen het object aan te raken. Eenvoudige vormen en in uitdagende formaat. Vormen die heel klein zijn, of juist enorm groot. Vormen die je versteld doen staan.

In contact met het materiaal
Technisch gezien maken we alles bij voorkeur uit een stuk zilver. We mijden lasnaden zoveel mogelijk. Wij zien dit als een interessante uitdaging in ons werk en het maakt ons nog creatiever en meer in contact met het materiaal. We zoeken de grenzen op en als we die vinden laten we het graag zien aan het publiek. Dus kom kijken naar Frozen Morning Light en laat je betoveren!

Frozen Morning Light is een voorproefje voor de duo-expositie van Thalen & Thalen later in 2022. Rob en Jaap Thalen exposeerden onder meer in Diva, Antwerpen en Saatchi Gallery, New York en het Natural History Museum in Shanghai.