Het Kempenmuseum opent op 30 maart 2024 een nieuwe foto tentoonstelling met werken van Gaston Remery. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de fotograaf werd geboren op 23 oktober 1924 in Asten.
In de tentoonstelling worden diverse items belicht, zoals portretten, landschappen en foto’s uit het dagelijks leven.

Gaston was opgeleid tot banketbakker. Door zijn verminderde longcapaciteit als gevolg van TBC, maakte hij een carrièreswitch naar de fotografie. Achter op de motor van buurman fotograaf Sjef Simons kwam de liefde voor fotografie en voor het Brabantse boerenleven.
Het was voor hem een geweldige sensatie die hij beleefde als hij in de donkere kamer het witte papier in een bepaalde vloeistof mocht dompelen en er plotseling wat op kwam te staan. Zijn grote inspirators waren schrijver Antoon Coolen en fotograaf Martien Coppens.
Door hun liefde voor het landschap, het katholieke geloof en het gevoel bij vreugde en verdriet. In 1957 vestigde hij zich op de Markt in Eersel. Met zijn eerste professionele toestel een rolleiflex struinde hij op zijn fiets en later zijn brommer de omgeving af.

In 1959 verhuisde hij naar een nieuw pand aan de Dijk in Eersel.
Samen met zijn vrouw Corry Bekx had hij daar tot 1989 een fotozaak.
Naast pasfoto’s, trouwreportages, kinderportretten en foto’ s van communicantjes maakte hij ook foto’s van allerlei wereldlijke en religieuze hoogtijdagen zoals Eersel kermis, priesterwijdingen, Sacramentsdag en de Eersel-Postelrally.
Uitspraken van hem waren: “Wat Antoon Coolen schrijft kan ik fotograferen en: “Aan de mooie dingen moet je zo maar niet voorbijgaan”.