Tentoonstellingen aanmelden

Gayatri Kodikal – game-installatie The Travelling Hand

TENT, Rotterdam

The Travelling Hand is een immersieve game-installatie, waarin een macabere recente archeologische vondst centraal staat. In het mangrovewoud van Goa, India, werden de langgezochte resten gevonden van een afgehakte hand, vermoedelijk van de Georgische koningin Ketevan, die in de 17de eeuw wreed werd vermoord in Perzië.

Gayatri Kodikal ontwikkelde een kunstwerk in spelvorm, waarin deze vondst een ingang biedt in een labyrint aan verhalen en getuigenissen. Het spel neemt je mee in het complexe landschap van 400 jaar geopolitieke geschiedenis, masculien machtsvertoon, Europese missionaris-expedities en de religieuze strijd die daaruit voortkwam. Middels interactieve spelelementen, historisch archiefmateriaal, films en documentaire fragmenten navigeer je als kijker/speler langs verschillende posities en perspectieven. The Travelling hand laat je nieuwe verbanden blootleggen en ontdekken hoe twijfelachtig de dominante interpretaties van de geschiedenis zijn.

Dit is Gayatri Kodikals eerste tentoonstelling in Nederland, en Katayoun Arians eerste tentoonstelling als curator bij TENT.

Beeld: Gayatri Kodikal

Van 17 okt 20 20

t/m 10 jan 20 21