“Hoe kan iemand alles wat hij bezit verliezen zonder zijn verstand te verliezen?”  vraagt Ahmed, een kunstenaar uit Gaza, zich af. Met houtskool tekeningen verbeeldt hij zijn uitzichtloosheid in een verwoest Gaza.

Dit jaar toont Het Langhuis het werk van Ahmed Aldaalsa. Zijn tekeningen, foto’s en korte filmpjes die uit de hand geschoten zijn, zijn digitaal verzonden vanaf zijn telefoon.

Zijn werk wordt geprint en/of op muren ge-beamed en vult straks de vier ruimtes van Het Langhuis. 2 kunstenaars wonend en/of werkend in Zwolle en twee kunstenaars van buiten Zwolle, is gevraagd hierop te reageren met een bescheiden gebaar. Aan hen wordt de vraag die Ahmed zich stelt ook retorisch gesteld. “Hoe kan iemand alles wat hij bezit verliezen zonder zijn verstand te verliezen?”

De deelnemende kunstenaars naast Ahmed Aldaalsa zijn Olivier Otten, Basma Al Afifi (Gaza/Egypte) met daarnaast een bijdrage van Fakkelteit, Beatbox.

Kan het contrast groter zijn: Gaza en Zwolle? Gezien vanuit onze comfortabele samenleving is het menselijk lijden daar onbevattelijk. Het gaat ons verstand te boven. Zijn situatie is uitzichtloos, wij delen zijn en onze beelden, zijn en onze woorden. Voor begrip, voor solidariteit. Gaza ’24 is geen politiek pamflet, het is een expositie over menselijkheid.

Gaza ’24 is van zaterdag 03 augustus tot zondag 25 en opent 03 augustus om 15u met werk van Ahmed Aldaalsa + Olivier Otten, Ibrahim Kurt, Basma Al Afifi + Fakkelteit Beatbox o.l.v. Ricardo Mc Dougal

GAZA ’24 // over-leven in Gaza – a life in Gaza// Ahmed Aldaalsa// 01/08 t/m 30/08 in kunstruimte het Langhuis. “Hoe kan iemand alles wat hij bezit verliezen zonder zijn verstand te verliezen?” vraagt Ahmed, kunstenaar uit Gaza, zich af. Met houtskooltekeningen verbeeld hij zijn uitzichtloosheid in een verwoest Gaza.
GAZA ’24 // over-leven in Gaza – a life in Gaza// Ahmed Aldaalsa// 01/08 t/m 30/08 in kunstruimte het Langhuis. “Hoe kan iemand alles wat hij bezit verliezen zonder zijn verstand te verliezen?” vraagt Ahmed, kunstenaar uit Gaza, zich af. Met houtskooltekeningen en foto's verbeeld hij zijn uitzichtloosheid in een verwoest Gaza.