Geen plek die jou niet ziet is een tentoonstelling van Claus-Pierre Leinenbach, curator, met Maartje Korstanje, Anna Rudolf en Rutger van der Tas.

De titel komt uit een gedicht van Rilke en gaat over een beschadigd en incompleet kunstwerk; de tweeënhalf duizend jaar oude torso van Apollo, die straalt met zo’n kracht dat het lijkt alsof elke plek van dit beeld ‘je ziet en je geweten raakt: je moet je leven veranderen.’

De vier autonome werelden van de kunstenaars zullen in De Vishal naar elkaar reiken om verbindingen te creëren. De deelnemers werken alle vier met ongebruikelijke materiaalcombinaties: ijzer en gekleurde nylonpanty’s, houtskool en inkt, karton en garen, schilderijen en digitale prints.

Sculpturen van Claus-Pierre Leinenbach en Maartje Korstanje, tekeningen en wandobjecten door Anna Rudolf worden bijeengebracht door AR (Augmented Reality) werken van Rutger van der Tas, die een verbindende laag vormen in de expositie.

In Geen plek die jou niet ziet staan vragen centraal over onze herkomst, over de relaties tussen mensen onderling en onze verhouding met de andere organismen op aarde.

Beeld: Maartje Korstanje, Untitled, 2020