Gender is iets wat in ons leeft, een potentie in ons allen. Hoe komt die potentie tot bloei als we ons ontdoen van opgelegde regels?

Dat Bolwerck presenteert in samenwerking met Theater Hanzehof de tentoonstelling Gender Trilogy. Van 16 juli t/m 18 september is bij Dat Bolwerck een trilogie van het werk van beeldend kunstenaar Diana Blok (1952) te zien, waarin gender, performance en theater een centrale rol spelen. De drie gepresenteerde series: Adventures in Cross-Casting (1997-2018), Gender Monologues (2016-2022) en Beyond Gender (2021) laten een ontwikkeling en aanhoudende focus in het werk van Blok zien, van de jaren negentig tot nu. Bij Theater Hanzehof is een eveneens een klein deel van Gender Monologues te te zien.

Ter gelegenheid van Gender Trilogy zijn twee nieuwe Gender Monologues geproduceerd, gespeeld door Serah Doku Meijboom en Kharim Amier, acteurs uit de regio van Zutphen.

Met dank aan: VSBfonds, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Gemeente Zutphen, en het Wijnhuisfonds.

Diana Blok, 'Hamlet, Abke Haring'. Still uit de serie Gender Monologues, 2016-2022
Diana Blok, 'James Baldwin, Helen Kamperveen'. Still uit de serie Gender Monologues, 2016-2022