Tentoonstellingen aanmelden

Generatieportretten Schilderkunst 3

Museum Waterland, Purmerend

Deze derde tentoonstelling in een reeks van drie laat werk zien van zes schilders tussen 25 en 45 jaar. Zij vertegenwoordigen de jongste generatie, die goed vertegenwoordigd is bij toonaangevende galeries en op kunstbeurzen. Ook hun werk laat zich moeilijk indelen in richtingen en stromingen maar geeft blijk van een andere houding en nieuw elan.

Rob Bouwman (1981) zoekt in zijn werk aansluiting bij De Stijl waarin abstract werk niet alleen afbeeldt maar ook het beeld zelf is. Erik de Bree (1977) toont werk dat op min of meer toevallige wijze tot stand is gekomen. Hij laat zich verrassen door wat er tijdens het schilderen op zijn palet gebeurt. Wieteke Heldens (1982) zet haar persoonlijke ervaringen om in abstracte concepten. Voor haar is schilderen een algoritme waarbij zij zichzelf instructies geeft die leiden tot het uiteindelijke werk.
Thijs Jansen (1986) noteert, op houten panelen van bescheiden formaat, momenten van de dag en laat op deze wijze zijn persoonlijke alledaagse geschiedenis zien. Hidenori Mitsue (1969) toont recent werk waarbij abstractie meer de boventoon voert. Daarbij gebruikt hij twee lagen waarbij de voor- en achtergrond zijn gemixt, vermengd en gemengd. Josje Peters (1984) experimenteert met figuratie en abstractie: met beeldvlakken die plat en tegelijkertijd ruimtelijk ervaren kunnen worden.

Van 19 sep 20 17

t/m 15 okt 20 17