Complementair aan de tentoonstelling Living the Landscape is in de twee prentenkabinetten van de westvleugel werk te zien van de Vlaamse kunstenaar Bruno van Dijck en de Friese kunstenaar Christiaan Kuitwaard.

Bruno van Dijck laat zich al jaren inspireren door de ruige kustlandschappen van Cornwall en Wales. In zijn series kleine schilderijen legt hij ter plekke zijn indrukken vast onder wisselende omstandigheden en op verschillende momenten van de dag. De werken op papier die Museum Belvédère van zijn hand toont, zijn in het atelier ontstaan en kennen een vrijere opzet. In zijn kleine paneelschilderijen en schilderingen op papier weet Van Dijck de oerkrachten van de natuur samen te ballen en een symbiose te bewerkstelligen tussen expressiviteit en verstilling.

Christiaan Kuitwaard reisde in het voorjaar van 2022 samen met Feico Hoekstra, de samensteller van Living the Landscape, naar Cornwall en maakte ter plekke meerdere studies in olieverf, waarvan thans een selectie wordt getoond. De reeks wordt aangevuld met studies die Kuitwaard maakte tijdens zijn reis naar het Schotse eiland Skye. Het werk van Kuitwaard kenmerkt zich door een fijn gevoel voor licht, atmosfeer en ruimte.

Beeld: Cornwall na St. Just