Van 1 februari t/m 28 maart 2023 is in de ‘etalageruit’ rondom de entree van de Hortus botanicus Leiden een vrolijke en inspirerende tentoonstelling te bewonderen van allerlei creatieve houders om avocadopitten in te kweken.

Kom de inventieve ontwerpen van kweekglaasjes en houdertjes voor bolgewassen, zaden en pitten bewonderen ­en pithouders voor het opkweken van avocado’s in het bijzonder. Designers van over de hele wereld storten zich de laatste jaren op de avocadohype en ontwikkelen schaaltjes, vaasjes en andere pithoudertjes om een avocadoplantje op een originele manier groot te brengen. De verzameling werd verrijkt met informatie over de geschiedenis van de hydrocultuur.

De tentoonstelling is buiten het betaald gebied van de Hortus te zien en is een fijn rustpunt tijdens het bewandelen van de Singelpark route, die pal langs de entree van de Hortus loopt. Natuurlijk zijn wandelaars en passanten van harte welkom de Hortus te bezoeken of plaats te nemen in het Hortus Grand Café. Eerder was deze tentoonstelling te zien in Arboretum Kalmthout in België, de Leidse Hortus mag de tentoonstelling belangeloos lenen.