De Haaksegronden bij Den Helder is een verraderlijk gebied waar door de jaren heen vele schepen onder de zeespiegel zijn verdwenen. Bijna 200 scheepswrakken liggen verborgen in het zand en van tijd tot tijd onthult de zee of de mens stukken van hun verhaal. Wat voor schepen waren het, wie was de bemanning en zijn zij gered of met het schip naar de zeebodem verdwenen?
Het Nationaal Reddingmuseum heeft de verhalen van zeven van deze scheepswrakken en de legendarische reddingsacties die bij het vergaan van deze schepen gemoeid waren op en rond de Haaksgronden verwerkt in de prachtige tentoonstelling Gezonken Reddingen. Het levert prachtige en spannende verhalen op die bol staan van moeilijkheden, gevaren, ontberingen, onverschrokkenheid, heldendom en familieleed.
De tentoonstelling bevat verder een zee aan informatie over alle gezonken schepen in dit verraderlijke gebied. Deze informatie wordt vormgegeven op een unieke interactieve wrakkenkaart. Met prachtige beelden, geluiden en een wereld boven- en onderwater verwondert deze tentoonstelling iedereen.