Tentoonstellingen aanmelden

Gothics in Nigeria – Jan Hoek, Stephen Tayo, Joeri Woudstra, Rik Laging en Thijs Jaeger

Corrosia Theater, Expo Film, Almere

Hotshotfotografen Jan Hoek en Stephen Tayo volgden in de Nigeriaanse stad Lagos een subcultuur die we hier ook kennen: die van de gothics. Kunstenaars Joeri Woudstra, Thijs Jaeger en Rik Laging maakten speciaal voor Corrosia een installatie en soundscape waardoor we binnentreden in de veilig afgeschermde, duistere wereld van gothics. Waan je aan de poorten van een spookachtige begraafplaats of in de klamme slaapkamer van een puberende gothic. Ervaar de symbolen, muziek en esthetiek van deze levensstijl met zijn non-conformistische idealen.

The New York Times
In opdracht van ‘The New York Times’ schoten Hoek en Tayo een serie over ‘afro-goths’ (of gothics van kleur) in de metropool Lagos. Zij kunnen niet openlijk gothic zijn omdat ze door hun omgeving worden gezien als duivels. Tijdens events als het metalfestival Rocktoberfest of zelf georganiseerde gothic karaokeavonden komen ze uit de schaduw. Door middel van hun alternatieve uiterlijk en levensstijl verzetten gothics in Lagos zich tegen conservatieve opvattingen en tradities en vormen ze een community van gelijkgestemden. Met de expositie ‘Gothics in Nigeria’ heeft Corrosia Theater, Expo & Film een Nederlandse primeur in huis.

Gothic Stickerpack
Altnet.work maakte voor de tentoonstelling een gothic stickerpack.
De sticker is een bijna nostalgische manier om ideologie of politieke ideeën te verspreiden op straat. In hun nieuwste stickers toont Altnet.work hun kijk op gothic cultuur. Het stickerpack bevat 16 stickers en een mystery poster van Jan Hoek en Stephan Tayo, en is te koop bij Corrosia.
Vol.3 stickerpack is een samenwerking van Rik Laging en Thijs Jaeger met Clara Lezla, Josephine van Schendel, Joop Schroën, Joeri Woudstra, Kristýna Kulíková en Robin van Der Heijden.

Van 9 feb 20 19

t/m 25 mei 20 19