Tentoonstellingen aanmelden

Ground Hope: Op weg naar een “zonnige wereld”
De expositie “Ground Hope” neemt de bezoeker mee op weg naar een lichtpunt aan de horizon. De pandemie, een economische recessie en andere onverwachte wendingen hebben impact op ons leven. Maar achter een crisis gaat volgens Jan van Nouhuys ook een opdracht schuil. Het is een tijd waarin nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan en andere verbindingen worden gezocht. Daarmee is er ook sprake van hoop. Als mensen in beweging komen met positieve ideeën en initiatieven leidt dit tot verbinding en verandering. Er ontstaat licht in ons denken en handelen.

De bezoeker beleeft in deze expositie de reis naar een zonniger wereld, vergezeld door inspirerende, grappige en bijzondere zilveren objecten als Goede Morgen Overkant en Au Claire de la Lune.

Masterclasses en deelnemers
Als onderdeel van de expositie zal er aandacht zijn voor de door Jan gegeven Masterclasses en voor de objecten van de internationale groep deelnemers.

Over Jan van Nouhuys
Jan van Nouhuys startte in 1991 ‘Zilver in Beweging’ om het vak van zilversmeden nieuw elan te geven. Hij zette zich in om zilver als kunstvorm op de kaart te zetten en coachte smeden in zijn Masterclasses om hun concepten uit te werken en te realiseren. Met deze expositie spreekt hij de hoop uit dat het vak zich verder zal door ontwikkelen in de toekomst Met grote interesse neemt Jan waar hoe het vak zich door ontwikkelt en hij hoopt dat nieuwe mensen geïnspireerd raken en dat de reputatie van zilver als kunstvorm zich nog steviger kan gaan wortelen in de samenleving.

Beeld: affiche Ground Hope

Van 18 feb 20 21

t/m 19 sep 20 21