‘Kèk mè nâh!!’ De wat ongenuanceerde en luidruchtige inwoner van Den Haag heeft zijn eigen tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.

Haagse Harry is een Haags icoon. Van de zeven albums met zijn belevenissen werden honderdduizenden exemplaren verkocht. De grofgebekte, asociale en politiek incorrecte Harry werd bedacht door striptekenaar Marnix Rueb (1955-2014). Haagse Harry is een (anti)held waar we – ondanks zijn vele fouten – toch trots op zijn. Bovendien kreeg het Haagse dialect een enorme boost, want alle personages in de strip spreken plat Haags. In de tentoonstelling zijn ruim 50 originele Harry-tekeningen te bewonderen. Maar ook andere tekeningen van Marnix Rueb zijn te zien. Ze komen uit zijn privéarchief en werden zelden of nooit getoond aan het publiek. Voor de fans van het eerste uur een feest van herkenning, voor anderen misschien een eerste kennismaking met onze Harry- in zijn campingsmoking, met zijn Haagse mat.

Cabaretier (en vriend van Marnix Rueb) Sjaak Bral is gastconservator van de tentoonstelling. Nienke Rueb-van Akkeren stelde het materiaal uit het archief van Marnix Rueb beschikbaar.