Tentoonstellingen aanmelden

Handmade in Brugge

Gruuthusemuseum, Brugge

In deze expositie is werk te zien van 25 hedendaagse makers die werken onder het label Handmade in Brugge.
Sinds de middeleeuwen is Brugge een bloeiend ambachtelijk productiecentrum, met hoogstaand vakmanschap als belangrijk exportproduct. Die traditie blijft doorleven tot in de 19e eeuw. De vele mooie objecten in de vaste opstelling van het Gruuthusemuseum zijn daarvan een tastbare getuigenis.
Ook vandaag is Brugge de thuisbasis voor vele vakmensen, ontwerpers en ambachtelijke ondernemingen. Brugge heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd op het vlak van gastronomie, kalligrafie en letterbeeldhouwen, textiel en restauratie. Jaarlijks reikt ‘Handmade in Brugge’ labels uit aan Brugse makers die uitblinken in hun ambacht. Ondertussen telt dit netwerk 75 labelhouders. In deze expositie zet het Gruuthusemuseum er 25 in de kijker.

In Studio+, de mooie zolder van het Gruuthusemuseum, tonen de makers hun creaties in kleine serres. Ze laten op die manier zien dat Brugge een kweekplaats is voor makers van de toekomst. Neem tijdens je bezoek ook het stadsplan mee, trek Brugge in en ontmoet de makers in hun werkplek of winkel.
Handmade in Brugge is een expo van Musea Brugge in samenwerking met Handmade in Brugge.Beeld: Kerlijn van der Cruysen, website Gruuthusemuseum

Van 21 jul 20 20

t/m 15 aug 20 21