Hans Jansen (Vriezenveen 1952) is beeldend kunstenaar. Naast tekeningen en schilderijen maakt hij grafiek.

De laatste tijd heeft hij zich onder meer met zogenaamde tetradrukken beziggehouden. Hij maakt gebruik van de binnenzijde van een tetrapak om van af te drukken. In de aluminium binnenlaag wordt een tekening gekrast, ingeïnkt en op papier afgedrukt met behulp van een etspers.

Een flink aantal van zijn recente werken wordt getoond in een nieuwe expositie, waarmee de Grote Kerk van Almelo op 24 maart het nieuwe seizoen van Kerk Open begint.

Jansen genoot zijn opleiding in Amsterdam en Arnhem. Als leraar beeldende vorming werkte hij aan middelbare scholen. Hij woonde een tijd in Vaassen, op de Noord-Veluwe, maar keerde later terug naar zijn geboortedorp Vriezenveen.
Sinds zijn pensionering kan hij zich meer op het beeldend werk richten. Het liefst tekent en schildert hij direct naar de waarneming. Bij het grafisch werk onstaan er, juist ook door het afdrukken in spiegelbeeld, onverwachte dingen.

De expositie in de Grote Kerk omvat landschappen, boomgroepen en ook gebouwen en ruïnes.
Vanaf vrijdag 24 maart tot eind mei is het werk van Hans Jansen te zien in de Grote Kerk. Openingstijden: vrijdag 13:30-15:30 uur, zaterdag 13:00-16:00 uur (vanaf 15.00 uur met orgelmuziek en kerkgids); ook de laatste zondag van de maand 13:00-16:00 uur. Op enkele dagen zal de kunstenaar zelf aanwezig zijn om ter plekke tekeningen te maken. De data worden aangekondigd op de website van de Grote Kerk: pga-grotekerk.nl/expositie.

 

Hans Jansen, Het Bartelink (tetra-ets)