In 2023 viert Pennings Foundation haar eerste lustrum en dat doen we door de organisatie van de Harry Penningsprijs. De prijs is verbonden aan de naam van de oprichter van een van de eerste fotogaleries van Nederland, en dient om startende fotografen een kans te geven zich te onderscheiden en te presenteren. De Harry Penningsprijs zal voor de 6de keer worden uitgereikt.

We hebben een aantal experts op het gebied van (kunst)fotografie gevraagd kandidaten voor te dragen, opgeleid aan een kunst- of fotoacademie in Nederland of België. Uit de longlist van kandidaten heeft een jury een shortlist samengesteld van genomineerden voor de prijs. De jury wordt gevormd door: Hendrik Driessen (voormalig directeur van Museum De Pont), Roos Schouw (hoofdredacteur Focus) en Martijn van de Griendt (fotograaf).

De genomineerden zijn: Bebe Blanco Agterberg, Wiosna van Bon, Eliza Bordeaux, Laura Chen, Jasper van den Ende, Julia Gat, Esther Hovers, Rick van der Klooster, Sabine van Wechem. De fotografieprojecten waarvoor ze zijn geselecteerd worden van 6 mei t/m 24 juni getoond in de groepsexpositie.

Beeld: Rick van der Klooster