Kunstenaar Harry van Kruiningen maakte direct na de Watersnoodramp werk in opdracht van het Prins Bernard Cultuurfonds om de gevolgen van de ramp te documenteren. De tentoonstelling “Kunst in tijden van de ramp en opbouw” toont grafische tekeningen van Harry van Kruiningen over de ramp en de opbouw van de Deltawerken.

Later kreeg hij opdracht van de overheid om de werkzaamheden aan het Deltaplan in kunstzinnige beelden vast te leggen. De etsenseries over de watersnoodramp en de deltawerken zijn bij deze tentoonstelling te zien. In het te verkrijgen boekje “Watersnood en Deltawerken” worden beide etsenseries ingeleid door Peter Sijnke en Fransje Kuyvenhoven.

Henri Adelbert Janssen werd in 1906 geboren in het Zeeuwse Hansweert (bij Kruiningen). Vanaf 1929 gebruikte hij het pseudoniem waaronder hij bekend zou worden: Harry van Kruiningen, naar zijn geboorteplaats. Hij was schilder, graficus, tekenaar, auteur, docent en illustrator van kinderboeken, cineast en monumentaal kunstenaar.

Zijn sociale betrokkenheid was groot. In de Tweede Wereldoorlog was hij actief in het verzet en maakte hij valse persoonsbewijzen. Later werd hij docent aan de Academie van Beeldende Kunsten Arnhem (nu ArtEZ). Tevens maakte hij met zijn zoon Ulco Janssen documentaires over de geschiedenis en techniek van de grafische kunst en een film over de etskunst van Rembrandt. Hij overleed in 1996.