Tentoonstellingen aanmelden

In het 10e jaar verandert de naam van het Hasenkabinett . Want in het 10 e ‘Hasensaison’ is de hazenverzameling compleet. En dit wordt via de expositie ” Hasenkabinett ist komplett” getoond.
contact ook via het mobiele tel. Wilma Mencke 06-44870063

NB:  zo’n 95% van de hazenverzameling werd geschonken! De expositie is van 3 april t/m 22 mei te zien. Een selectie van de collectie ( deze bevat in het totaal zo’n kleine 1000 items) zal worden getoond in het echte ” Kabinett” / kast en ook in 2 vitrinekasten , tevens  zullen in de achterste ruimte (hazen)schilderijen en -grafiek worden getoond evenals op het terras  en in de tuin plastieken. Daarnaast zijn er tijdens deze expositie hazenboeken in te zien, men kan zich laten fotograferen als haas; “Mein Name ist Hase”.

De Entree is vrij. Iedere gast kan koffie en thee met ‘Kuchen’ bestellen tijdens een bezoekje aan deze bijzondere presentatie.

Het Hasenkabinett zal nu voortaan opgenomen zijn in “Goldjebloum”; Ruimte voor LevensKunst. Deze heeft een ruimere opzet; naast  wisselende exposities van Kunst, worden ook diverse andere activiteiten geboden zoals meditatie ( de voorste ruimte is een Stilteplek),  lezingen  en het uitwisselingen van boeken en planten kan op woensdagmiddag. Daarnaast biedt het gezellige Hasenkabinettcafé altijd koffie, diverse soorten thee ( o.a. goudsbloemthee) met ‘Kuchen’ en  diverse literatuur. Wilma Mencke beoogt hiermee een laagdrempelige ontmoetingsplek. Bij mooi weer kan men genieten van het heerlijke terras met tuin. Rust kan men ook ervaren in de voorste ruimte; de Stilteplek, daar is ook een permanente expo van Mariam Wilhelmina te zien. Haar grote Hinterglasbilder zijn geïnspireerd op de filosofie “Advaita”( nondualiteit); De naam ‘Goldjebloum”  verwijst naar de goudsbloem met zijn natuurlijke antibioticum. De Groningse grootmoeders van Wilma Mencke noemden deze plant zo. De naam verwijst ook naar de eenvoud van vroeger. Minder stress ( in ieder geval bestond dit woord toen nog niet) en gejaagdheid. Belangrijkste doel is dat de bezoeker kan onthaasten in een gemoedelijke, niet commerciële, omgeving met Kunst, koffie /thee, planten, meditatie enz. En hopelijk zodoende even ‘de tijd’ vergeet.

Na de jublileumexpo volgt Eveline van Duyl op 29 mei met beelden en foto’s.

Van 3 apr 20 19

t/m 22 mei 20 19