Henk Blokhuis in Grote Kerk

Vanaf donderdag 13 oktober exposeert Henk Blokhuis een deel van zijn schildersoeuvre in de Grote Kerk van Almelo.
Henk Blokhuis (Oosterbeek 1936) genoot zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In 1965 werd hij leraar tekenen en kunstgeschiedenis aan de Pedagogische Academie, inmiddels opgegaan in Hogeschool Windesheim in Zwolle. Het leraarsvak was hem op het lijf geschreven en op de PA kon hij hiermee volop en vrij uit de voeten.

Henk houdt zich bezig met diverse vormen van kunst, waaronder beeldhouwen, tekenen en schilderen, etsen, linoleumsneden en tekenen naar model. Ook heeft hij inmiddels 300 ‘ex libris’ gemaakt (eigendomsbewijzen om in boeken te plakken), vele in opdracht. Hij geniet dan ook grote bekendheid in de exlibriswereld.
In de Grote Kerk laat hij voornamelijk schilderijen zien: landschappen, tuinen, de stad, alles getuigt van zijn veelzijdigheid. In zijn schilderijen is hij een realist met een impressionistische, soms stylerende toets, in zijn beeldhouwwerk (niet in deze expositie) neigt hij juist naar het abstracte, beïnvloed door Brancusi.
Vanaf donderdag 13 oktober tot eind december is het werk van Henk te zien in de Grote Kerk. Openingstijden: donderdag 12:30-14:30 uur, zaterdag 13:00-16:00 uur (vanaf 15 uur met orgelmuziek en kerkgids); ook de laatste zondag van de maand 13:00-16:00 uur.