Tentoonstellingen aanmelden

Herbert Alfonso met Plankton

Kunstruimte het Langhuis, Zwolle

Herbert Alfonso keert zichzelf tijdens Plankton binnenstebuiten. Herbert: “De tijd is eindelijk aangebroken om mijn binnenwereld te delen met de buitenwereld”.

Plankton als residentie

Vanaf 2 oktober zullen er een aantal werken te zien zijn en gedurende de twee maanden die volgen, krijgen steeds meer en andere werken hun plek in de kunstruimte. Naast bestaand werk zal Herbert gedurende zijn residentie ook nieuw werk produceren.

Het werk van Herbert Alfonso is gebaseerd op een verzameling van documentatie en beeldende werken die hij de afgelopen 15 jaar heeft verzameld. De bron voor deze tentoonstelling zijn zinnen, teksten en bladzijdes uit zijn collectie notitieboeken. Het schrijfwerk wordt vertaald naar en gecombineerd met beeldende kunst, documentairefotografie, performance-art en videowerk. Groei en experiment staan voor Alfonso centraal in dit proces.

De optelsom van alle inspiratie en gebruikte media moeten een beeld oproepen van de wereld binnen het hoofd van Alfonso, waar volgens hem een (fictieve) kunstenaar rond lijkt te dwalen.

Alfonso: “Zo wil ik uiteindelijk een unieke en innovatieve beleving vormgeven voor de bezoeker en tegelijkertijd een beeldend verhaal vertellen wat ik tot op heden alleen zelf in mijn hoofd heb mogen, nee, moeten ervaren gedurende het bizarre proces van een zelfrealisatie als maker in real life.”

Over Herbert Alfonso

Herbert is een Zwolse filmmaker, fotograaf, grafisch ontwerper, beeldend kunstenaar en poëet. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Was beeldmaker voor de Zwolse hiphopformatie De Fakkelbrigade en collectief De Fakkelteitgroep. Voor de documentaire Blues & Blessing volgde hij met zijn camera 6 jaar lang Typhoon.

Herbert Alfonso toonde eerder werk bij Museum de Fundatie en werkte samen met Eastpack, Adidas, Reebok en verschillende kunstenaars en artiesten. Recent heeft hij een subsidie van het Filmfonds gekregen voor het maken van een korte film.

Over Plankton

De residentie en expositie Plankton wordt mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van ArtPitch038.

Van 2 okt 20 21

t/m 4 dec 20 21