Tentoonstellingen aanmelden

Het Geheim van de Meester

Grachtenmuseum Amsterdam, Amsterdam

Wat is het geheim van Hollandse Meesters als Rembrandt, Vermeer, Frans Hals en Jan Steen? En waarom zijn deze meesters tot op de dag van vandaag wereldberoemd? Vanaf 18 april 2020 worden 22 van de bekendste kunstwerken uit de Nederlandse geschiedenis laag voor laag onthult in Grachtenmuseum Amsterdam.

Grachtenmuseum Amsterdam X Hollandse Meesters
Hoe de verhalen van de wereldberoemde grachtengordel kenmerkend zijn voor Amsterdam, zijn de werken van Hollandse Meesters dat voor de Nederlandse schilderkunst. In het museum zijn nu niet alleen de grote ontwikkelingen van de Amsterdamse grachten op de voet te volgen, maar ook van indrukwekkende meesterwerken. Denk hierbij aan Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer, Het Puttertje van Carel Fabritius, maar ook modernere meesterwerken, zoals Meisje in kimono van George Breitner of Maannacht IV van Jan Sluijters. De 22 meesterwerken vormen in één overzichtstentoonstelling zo een uniek ensemble in de sfeervolle stijlkamers van Grachtenmuseum Amsterdam.

Zes eeuwen kunstgeschiedenis ontrafelt
In de expositie zijn de verhalen achter de meesterwerken het verslag van een ontdekkingsreis door zes eeuwen kunstgeschiedenis, waarin het gepassioneerde team van televisieprogramma Het Geheim van de Meester door middel van infraroodopnamen, röntgenfoto’s, XRF-scans, verfmonsters en klassiek archiefonderzoek achter het geheim van de meester probeert te komen.

Van 18 apr 20 20

t/m 30 apr 20 21