In zijn atelier ‘Pierre Juste’ vervaardigt beeldhouwer Cor van Oosterhoud unieke beelden. Op ambachtelijke wijze kapt hij met hamer en beitel beelden uit natuursteen. Atelier Pierre Juste, vrij vertaald Atelier ‘de juiste steen’ streeft naar het vastleggen van een persoonlijke uitstraling in steen en een natuurgetrouwe weergave van het ontwerp. De kunstenaar werkt hierbij met verschillende steensoorten, die ieder een eigen aanpak vereisen. In rood marmer kunnen fijne details worden uitgewerkt terwijl ruwe stukken zandsteen uit de Vogezen met kleine bewerkingen omgevormd kunnen worden tot reliëfs van bloemmotieven. De kunst is om te ervaren en te voelen welke steen welke bewerking nodig heeft.

Van jongs af aan heeft Cor van Oosterhoud een fascinatie voor de flora en fauna, voor de natuur in al haar schoonheid. Hij heeft ervaren dat natuursteen zich uitstekend leent voor het vastleggen van die schoonheid.

Spookdiertje, Rubin red (2023), uit het donker naar het licht

Cor van Oosterhoud volgde zowel de Gerrit Rietveld Academie als de Natuursteen opleiding. Deze verschillende disciplines vormden zijn pad en stellen hem in staat creativiteit te combineren met ambachtelijk vakmanschap. Hij woont in het historische Grave en heeft een werkplaats in Uden.