In het Speelgoedmuseum in Oosterhout is vanaf dinsdag 12 maart een tijdelijke tentoonstelling te zien met werken van Ludek Tikovsky, autonoom beeldend kunstenaar, geboren in Tsjecho-Slowakije. Hij woont en werkt in Hilversum.

De wijze waarop Ludek spelenderwijs zijn kunst maakt, was de aanleiding voor het Speelgoedmuseum om hem uit te nodigen zijn werk te exposeren.

Zoals Ludek zelf schrijft in de expositieruimte: “Iedereen wordt uitgenodigd om een stap te zetten in het domein van Artichokistan, een plaats waar verbeelding geen grenzen kent.”

Met zijn mix van traditioneel tekenen en digitale technieken, waarbij alles samensmelt tot een prachtig verhaal, neemt Ludek je mee op reis naar een plek waar sprookjes tot leven komen en alledaagse dingen veranderen in fantastische buitengewone beelden.

Zijn inspiratie haalt Ludek uit de natuur. Een stuk van een omgewaaide boom of een mooie steen met een grillige vorm verwondert en inspireert hem om kunst te maken.

Deze verwondering en onbegrensde creativiteit laat hij zien in zijn inspirerende tentoonstelling ‘Het Rariteitenkabinet’ in het Speelgoedmuseum. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan zijn reis van ontdekking en verwondering.