Tentoonstellingen aanmelden

Het Rotte Land – Land van Chabot

Chabot Museum, Rotterdam

In ‘Het Rotte Land’ brede aandacht voor het werk van de kunstenaar waar het museum voor internationaal expressionisme zijn naam aan ontleent; schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949). Een ode aan de Rotte en het landschap met schilderijen en tekeningen van Henk Chabot, in het kader van 750 jaar Dam in de Rotte. We zien Chabot als schilder en tekenaar van de Rotte, als schilder van de jaargetijden, maar ook als schilder die het bombardement op Rotterdam vanuit zijn dijkwoning en atelier aan de Rotte indringend heeft verbeeld.
De tentoonstelling belicht zijn leven en werk aan de rivier de Rotte vanuit de verbeelding van drie hedendaagse beeldend kunstenaars uit de omvangrijke schenking van de collectie van Armando aan het Chabot Museum.
Florette Dijkstra reflecteert met nieuwe tekeningen in haar serie werkkamers van beroemde kunstenaars en schrijvers op (de plek van) het atelier van Chabot aan de Rotte. Daarnaast tonen Marjolijn van den Assem en Mai van Oers een inspirerende ingang in de wereld van de verbeelding die heerst in het kunstenaarsatelier en gaan daarmee een relatie aan met het werk dat ontstond in het atelier van hun collega Henk Chabot.

Van 27 mei 20 21

t/m 26 sep 20 21