Historicus Carel Verhoef heeft de tentoonstelling ‘Het werk en leven van Wim Mulder in Cultura Ede geopend. De expositie toont tekeningen, schilderijen, mozaïek en glas-in-loodwerk. De meeste werken zijn afkomstig uit de collectie van Historisch Museum Ede.

Wim Mulder (1908 – 1992) was een kunstenaar die binnen verschillende disciplines actief was. Hij schilderde en vervaardigde grafiek, maar is in de regio vooral bekend om zijn monumentale mozaïeken en glas-in-loodramen.

De kunstenaar werd geboren in Emmerik, maar woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Otterlo. In huis ’t Rieselo aan de Houtkampweg had hij zijn eigen atelier waar hij ook tentoonstellingen organiseerde.

Hij groeide op in Arnhem en studeerde in 1933 af aan de middelbare school voor beeldende kunst en kunstnijverheid van het genootschap ‘Kunstoefening’’, vandaag de dag bekend als kunstacademie ArtEZ.

Naast zijn werk als kunstenaar was Wim Mulder docent tekenen op het Marnix College. Altijd herkenbaar gekleed met een colbertjasje met plusfour.

Beeld: expositie Wim Mulder