Studio Seine presenteert de solotentoonstelling ‘Hey fever dream’ met schilderkunst van de Tilburgse Jesse Fischer. De tentoonstelling opent op vrijdag 9 februari tussen 20:00-22:00 uur en kan t/m 24 maart 2024 worden bezocht.

Als we naar het werk van Jesse Fischer kijken, zijn we getuige van scènes uit het kleurrijke volwassen leven waarin onschuld en een bijna neurotische sexualiteit hand in hand gaan. Zijn werk straalt een moderniteit uit die voor de gemiddelde museumbezoeker nog moet aanbreken.

Op speelse wijze verbeelden de schilderijen van Fischer een cultuur waarin het draait om het individuele genot. De personages die hij schildert lijken vaak afgesloten van hun omgeving en staren in de verte, op zoek naar een nieuwe kick. Ondanks hun lege blikken is de denkbeeldige wereld waarin de personages zich bevinden een betoverende wereld waarin ze vreugde en luchthartigheid uitstralen.

Fischers werkwijze zou je kunnen omschrijven als ‘intuïtief verhalend schilderen’. Hoewel er in elk van de werken een verhaal lijkt te worden verteld, wordt dit verhaal alleen gevormd door het op een intuïtieve manier toevoegen van elementen.

Jesse Fischer (Tilburg, 1996) studeerde in 2020 af aan de AKV Sint Joost te Breda. Zijn werk werd onder meer getoond tijdens de Best of Graduates Show 2020 in Ron Mandos Gallery en tijdens zijn solotentoonstelling ‘Brabantse nieuwe’ in het Noord Brabants Museum.