Tentoonstellingen aanmelden

HeyningWD Studio

De Klop Mode, Zeist

De Klop Mode heeft voor het eerst een keramiek expositie met werk van het Zeisterse kunstenaars duo van HeyningWD Studio. De expositie toont porselein dat gezamenlijk is gemaakt door Diederik en Wied Heyning.

Hierbij doet Diederik het keramische werk zoals draaien en het vervaardigen van dunne plakken porselein, die gebruikt worden voor het vormen van de lichtobjecten. Wied verzorgt daarna het decoratieve werk, met gebruik van bijzondere kleuren en reliëf schildering.

Karakteristiek voor hun werk is diversiteit. In de keramiek zoeken zij naar grenzen van uitdrukkingskracht. Contrast en tegenstelling zijn hierbij belangrijk. Teer, transparant, kwetsbaar en toch hard en sterk. Bruikbaar, maar toch ook weer boeiend als object. De zeggingskracht van porselein komt optimaal tot zijn recht in dunne transparante lichtobjecten. Een permanent spel van licht en schaduw.

Hun werk was eerder al te zien in o.a. het CODA Museum in Apeldoorn, Touinryou Gallery in Japan en San Bao Ceramic Art Center Jingdezhen in China.

Van 16 nov 20 20

t/m 4 jan 20 21