Tentoonstellingen aanmelden

Hoe klinkt angst – Henk Fakkeldij

De Boterhal, Hoorn

Tijdens deze nieuwe tentoonstelling, georganiseerd door Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o., is werk te zien en te horen van transmedia artist Henk Fakkeldij.

Fakkeldij is een weg ingeslagen waarin zijn passie voor beeldende kunst en muziek samenvloeit. Hij heeft onderzoek gedaan naar hoe verschillende geluiden en emoties vertaald en verbeeld kunnen worden.
“Hoe klinkt angst” is de titel van een van de grote tekeningen (210×150 cm). Het refereert in het werk naar oorlog. Bovendien koos hij de titel voor deze expositie met het oog op de huidige situatie in de wereld.

Henk Fakkeldij volgde zijn opleiding onder andere aan de Gerrit Rietveld Academie en deels aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Op de laatste is hij ook als docent aangesteld. Fakkeldij heeft bij Media gewerkt maar de laatste jaren op Games and Interactie. Fakkeldij begeleidt daar onder andere mixed media projecten en theater gerelateerde projecten. Al jong had hij zanglessen en speelde en zong in theaterproducties. Componist/ dirigent Thomas Geerts leerde hij kennen tijdens een van deze producties. Met componist, muzikant en zanger Reniet Vrieze werkt Henk regelmatig in de RAW studio om eigen nummers op muziek te zetten.

Beeld: Henk Fakkeldij

Van 20 mrt 20 21

t/m 25 apr 20 21