Wij leven in een tijd met veel onzekerheden. De pandemie, klimaatproblemen en oorlogsgeweld zetten de wereld in een ander licht. Wat eens comfortabel voelde, is dat vaak niet meer. Grote groepen mensen zijn boos of onzeker over hun toekomst.

Meer dan voorheen is er behoefte aan een hoopvol perspectief. Aan nieuwe zekerheden en licht in de duisternis. In deze tentoonstelling bestrijden we de wanhoop met kunst waar hoop uit spreekt. Hoop door de schoonheid van de natuur dichtbij te halen. Hoop door kunst waar woorden tekort schieten. Hoop door kleurrijke bloemen als symbool van levenskracht en een betere toekomst.

Elke afzonderlijke bloem verbeeldt de cyclus van het leven: ontkiemen, groeien, floreren en vergaan. Het is onontkoombaar maar ook hoopvol. Hoeveel bloemen er ook vergaan, altijd groeien er weer nieuwe. Zo leven wij, balancerend tussen hoop en vrees, maar altijd in de hoop op een beter vooruitzicht.

Deelnemende kunstenaars: Merel van Beek, Bart Ensing, Jacob Kaptein, Gea Korpel-Beskers, Ena Rutten, Francisca Snel en Hilde Trip.