Kunstenaar Thea van Herpt heeft jarenlang gewerkt aan een oeuvre van slapende portretten en figuren, zowel twee- als driedimensionaal. Tijdens de expositie ‘Ignorance is bliss’ ofwel ‘In knowing nothing, life is most beautiful’ is het eindresultaat te zien.

De kunstenaar verwijst met deze werken naar slaap en zich ‘slapende’ houden, men hult zich zo in onwetendheid voor de vele (wereldse) problemen die eigenlijk niet meer te negeren zijn. In dromen kun je je wentelen in onschuld, gedachten worden vrij en laten zich niet vangen door de soms dreigende actualiteit en fysieke confrontatie. Soms sijpelt de realiteit door in die droomwereld en dan zit er niks anders op dan de confrontatie met de werkelijkheid aan te gaan.
Het werk van Thea heeft een klassieke stijl omdat ze veel waarde hecht aan traditionele ambachten en werken naar waarneming. Moderne elementen worden toegevoegd, zoals experimenteel materiaalonderzoek en de nieuwe thematiek. Na jarenlang verschillende manieren van werken onderzocht te hebben, vond ze geborgenheid in de traditie zoals te zien is in het geëxposeerde werk: beelden van hout en gepolychromeerd brons, schilderijen, tekeningen en etsen.

De expositie loopt van 7 juli t/m 25 augustus 2024 op Kasteel Geldrop en is alle middagen, behalve op maandag, gratis te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur