In het Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas is te zien hoe rijke burgers leefden aan het einde van de 18de eeuw. Het huis bevat vele meubels en andere gebruiksvoorwerpen uit deze periode. Natuurlijk hangen er ook schilderijen uit deze tijd. De mooiste werken zijn van Cornelis Kuipers, die in 1777 een prachtig bloemstilleven met vissenkom schilderde, gevolgd door een stilleven met poes uit 1779.
Ter gelegenheid van zijn tienjarig jubileum organiseert het museum van 14 september 2022 tot en met 26 maart 2023 de tentoonstelling ‘In de Floria.’ Naast deze topstukken uit de eigen collectie zijn er in de stijlkamers van het pand vele andere bloemstillevens van Dordtse meesters uit die periode te zien. Hierdoor krijgt de bezoeker een uniek inzicht in dit voor die tijd zeer populaire genre.
Behalve deze schilderijen zijn er ook bloemstillevens van de bekende fotograaf Bas Meeuws te bewonderen. In Nederland heeft hij o.a. geëxposeerd in Rijksmuseum Het Muiderslot en het Westfries Museum. Ook maakte hij in opdracht een troostrijk kunstwerk voor de nabestaanden van de MH17 ramp. Van zolder tot kelder is een overzicht van zijn belangrijkste werk van de afgelopen jaren te zien.

Beeld: Dordts Patriciërshuis