Deze tentoonstelling zonder thema is de eindpresentatie van een langlopende samenwerking tussen kunstenaars en curatoren met een relationele kunstpraktijk. Suns and Stars presenteert met trots Sightless Seeing#5: Remember by Heart – SARAH VAN LAMSWEERDE en LEROY DE BÖCK, The Nervous Canines – ARAM LEE, Façade_Override_Façade – ANASTASIJA PANDILOVSKA en Vragen? #2 – RICHTJE REINSMA. Curatoren: MARJOCA DE GREEF en ANASTASIJA PANDILOVSKA.

Opening vrijdag 10 juni 19:00 – 22:00 Suns and Stars in Arti et Amicitiae
Tentoonstellingszaal open: 11 – 25 juni, dinsdag t/m zondag, 12:00 – 18:00

Een overkoepelend thema wordt vaak gebruikt om het publiek een handvat te geven, een frame waarbinnen de tentoonstelling en de getoonde werken kunnen worden begrepen. Met het wegnemen van dit handvat geven we ruimte aan kunstenaars om zich naar eigen inzichten en vrij te ontwikkelen, maar we verliezen ook een middel om de ontvankelijkheid van de toeschouwer te vergroten. Daarom maken wij ons curatoriële proces toegankelijk middels een fysieke presentatie waarmee we licht werpen op de complexiteit van collaboratieve kunstpraktijken. We zijn tijdens openingstijden van de tentoonstelling steeds aanwezig om de individuele projecten en de werkwijze van de kunstenaars te bespreken.

Dit project wordt gesteund door het Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Allard Pierson Museum, Lira Fonds, Doris Rijkers Fonds en het Nationaal Redding Museum