Met smartphones en social media belooft technologie ons dichter bij elkaar te brengen. Van nauwe familie tot verre kennissen en onbekenden; iedereen is binnen handbereik. Toch is de eenzaamheid de afgelopen jaren sterk toegenomen. Van 22 maart t/m 19 mei presenteert IMPAKT In Touch: een tentoonstelling over vormen van verbinding in het digitale tijdperk.

De voortdurende en snelle ontwikkeling van technologie zorgt voor drastische veranderingen in de manier waarop connecties worden gevormd: met elkaar, met onszelf en met de natuur. Verliezen we de verbinding in het digitale tijdperk? Biedt technologie wel de menselijke connectie die we nodig hebben? Of nemen onze apparaten langzaam de plaats in van menselijk contact?

Duik in de audiovisuele ervaringen en interactieve kunstwerken, ga in gesprek met AI, en ontdek dat de lijn tussen connectie en disconnectie dunner is dan je zou denken. Aan de hand van immersieve en speelse werken ondervind je in In Touch aan den lijve wat het betekent om een emotionele relatie aan te gaan met technologie, via technologie met de ander, en wat het betekent om verbonden te zijn.