Tentoonstellingen aanmelden

Infinity – Zoro Feigl

Nest, Den Haag

In de industriële omgeving van Nederlands oudste, nog werkende, energiecentrale zijn in Den Haag bijna alle kunstwerken van Zoro Feigl bijeengebracht.

Zoro Feigl maakt bewegende kunstwerken. Zoals Poppy, een immens grote klaproos gemaakt van dekzijl die om zijn eigen centrum zwiert in een logge, maar toch ook elegante dans. Of Detour. A long and winding road to nowhere in particular; een lang groen lint van hard plastic dat eindeloos over de vloer kronkelt. Wie de tijd neemt wordt beloond, want hoewel het werk er soms gevaarlijk en dreigend uitziet, is er gewaarwording; een moment van herkenning.

De kunstwerken van Zoro Feigl hebben te maken met oneindigheid. Ondanks dat het piept, kraakt, schuurt en draait, stuitert, spuit en tegensputtert vormen de werken een ritmische cadans.

Gefascineerd door de schoonheid van simpele dingen zet de kunstenaar het experiment in, vastberaden te achterhalen hoe de wereld van de materie werkt. Onder het motto zo hoort het niet, maar zo kan het wel beproeft hij het materiaal in zijn studio door er een motor aan te bevestigen, of ermee rond te rennen. Het maakt Zoro Feigl tot een krachtige stem binnen de hedendaagse kunst.

In de industriële omgeving de Electriciteitsfabriek zijn een groot aantal kunstwerken van Zoro Feigl bijeengebracht. Te midden van dit bewegend decor werkt de kunstenaar dagelijks met zijn team in een tijdelijke werkplaats. Op uitnodiging van Nest en EF maakt Feigl deze winter er een nieuwe installatie. Je bent van harte uitgenodigd om daar onderdeel van te worden.

Met dank aan: Uniper, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Fonds 1818, Stroom Den Haag, Culturele Projecten Den Haag, Mondriaan Fonds, VSB Fonds, Stichting Niemeijer, Stichting Stokroos

Van 13 jan 20 18

t/m 11 mrt 20 18