Tentoonstellingen aanmelden

Into Nature 2021

Drents Museum, Assen

De beeldende kunstmanifestatie Into Nature kan in 2020 helaas niet plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis is het deze zomer niet mogelijk om een volwaardige editie in het Bargerveen bij Emmen te organiseren. De precieze datum waarop de expositie nu geopend wordt, is op dit moment nog niet bekend. Binnenkort komt de organisatie met een nieuwe datum voor de opening.

Na de fascinerende eerste twee edities in Noord-Drenthe en Frederiksoord strijkt de tweejaarlijkse beeldende kunstexpeditie Into Nature in 2021 neer in de Zuidoosthoek van Drenthe. In het Bargerveen bij Emmen om precies te zijn. Dit gebied vormt het decor waarin je de hele zomer wandelend en fietsend kunt genieten van spectaculaire kunstwerken. In deze nieuwsbrief hebben we de eerste namen van de deelnemende kunstenaars voor je en kom je alles te weten over het gebied.

New Energy
Het thema van deze editie is New Energy en dit heeft alles te maken met de locatie waar de kunstwerken te zien zijn. Het Bargerveen is een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. Energie is hier letterlijk zichtbaar en dit dient als inspiratiebron voor de kunstenaars. Artistiek leider Hans den Hartog Jager is gegrepen door het gebied. “Het Bargerveen is kaal, leeg en indringend én het staat er bol van de energie. Historische energie, verdwenen energie, onzichtbare energie, controversiële energie, nieuwe energie – de geschiedenis en het landschap van het Bargerveen is er diep van doortrokken.” New Energy staat daarnaast symbool voor de faciliteiten die de laatste jaren aan het gebied zijn toegevoegd, zoals nieuwe fiets- en wandelpaden en de vorig jaar geopende Schaapskooi in Weiteveen. Een groot publiek kan zo kennis maken met dit prachtige, woeste en onontdekte gebied.

Kunstenaars
In totaal maken zo’n 20 kunstenaars van over de hele wereld werken voor Into Nature. Op dit moment zijn ze druk aan het schetsen en vinden er locatieverkenningen plaats in het Bargerveen. De kunstenaars worden binnenkort bekend gemaakt.

Van 31 jul 20 21

t/m 13 sep 20 21