Tentoonstellingen aanmelden

Into Nature

Verschillende locaties Verschillende locaties, Nederland

Na de fascinerende eerste twee edities in Noord-Drenthe en Frederiksoord strijkt de tweejaarlijkse beeldende kunstmanifestatie Into Nature in 2020 neer in de Zuidoosthoek van de provincie. Het Bargerveen bij Emmen vormt het decor waarin bezoekers de hele zomer wandelend en fietsend op zoek kunnen naar spectaculaire kunstwerken van internationaal aansprekende kunstenaars. Een uitgebreid aanvullend programma in het Rensenpark in Emmen maakt het programma van Into Nature 2020 compleet.

New Energy
Het thema van de komende editie is New Energy en dit heeft alles te maken met de locatie waar de kunstwerken te zien zijn. Het Bargerveen is een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. Energie is hier letterlijk zichtbaar en dit dient als inspiratiebron voor de kunstenaars. Artistiek leider Hans den Hartog Jager is gegrepen door het gebied. “Het Bargerveen is kaal, leeg en indringend én het staat er bol van de energie. Historische energie, verdwenen energie, onzichtbare energie, controversiële energie, nieuwe energie – de geschiedenis en het landschap van het Bargerveen is er diep van doortrokken.” New Energy staat daarnaast symbool voor de faciliteiten die de laatste jaren aan het gebied zijn toegevoegd, zoals de vorig jaar geopende Schaapskooi en het bezoekerscentrum in Weiteveen. Een groot publiek kan kennis maken met dit prachtige, woeste en voor velen onontdekte gebied.

Uitgebreid programma
Het Rensenpark in Emmen is een broeinest van nieuwe culturele initiatieven. Into Nature presenteert in het voormalige dierenpark een bijzonder aanvullend programma. Bezoekers van heinde en verre komen hier samen en beginnen en eindigen hier hun kunstexpeditie naar het Bargerveen. De organisatie geeft daarnaast nieuwe aandacht aan bestaande kunstwerken in de omgeving, zoals Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson. Verscholen parels in het Drentse landschap worden zo weer zichtbaar gemaakt.

Te zien in de zomer van 2020
Into Nature: New Energy is te zien van 27 juni t/m 13 september 2020. Op de website van Into Nature en via social media is binnenkort meer informatie te vinden over het programma, arrangementen, locaties en tickets. Zie www.intonature.net.

Into Nature is een initiatief van de samenwerkende kunstinstellingen het Drents Museum, Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Kunst in Kolderveen (KiK). Into Nature is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en gemeente Emmen.

Beeld: Beeld: Bargerveen | Sijtze Veldema

Van 27 jun 20 20

t/m 13 sep 20 20