Tentoonstellingen aanmelden

Jaargetijden – Het dwalen van kijken

Museum Dhondt-Dhaenens, Deurle

De eerste extra muros presentatie tijdens de renovatie van MDD brengt het werk van Jacques Boussard, Jean Brusselmans en Bertrand Fournier samen. Drie verschillende generaties schilders verbeelden elk een andere blik op het landschap, de omgeving en de verglijdende seizoenen.

Jaargetijden: Het dwalen van kijken is gegroeid vanuit een dialoog tussen Bertrand Fournier en Jan(us) Boudewijns, collectieverantwoordelijke van MDD en toetst werk uit de collectie van MDD intuïtief af met hedendaagse en historische verbanden. De presentatie kadert in de doelstelling van de Stichting Mevrouw Jules Dhondt-Dhaenens om de collectie te onderzoeken en toegankelijk te maken.

Het vertrekpunt is het schilderij Midzomer (Kiemende aarde) (1935) van Jean Brusselmans (1884 — 1953) uit een privé verzameling (voormalige collectie Tony Herbert) dat een boerenlandschap uitbeeldt in volle zon. Winter te Dilbeek (1945), een werk van Brusselmans uit de collectie van Jules en Irma Dhondt-Dhaenens contrasteert met zijn winters tafereel maar kenmerkt zich door eenzelfde eenvoudige constructie in de picturale ruimte.

Beeld: Jean Brusselmans – Winter te Dilbeek (1945) / Sabam 2021

 

Van 5 mrt 20 21

t/m 4 apr 20 21