Grafisch kunstenaar Jakob Kruijff (1917-2001) was zijn leven lang een gepassioneerd tekenaar en lithograaf. Zowel zijn natuurimpressies als zijn fascinatie voor de bewegelijkheid van mensen zijn op intensieve waarnemingen gebaseerd. De natuur was zijn thuis. Met name bomen waren voor hem een oneindige bron van mogelijkheden en expressie.  

In Noord-Italië ontstonden de meeste van zijn tekeningen, die hij thuis in zijn Amsterdamse atelier op de steen overzette. Het resultaat is een overweldigende schoonheid die eenieder, die zijn litho’s bekijkt, recht in het hart treft. 

De Stichting Jakob Kruijff, die zijn nalatenschap beheert, heeft een groot aantal litho’s van Kruijff in haar bezit. Van de meeste hiervan zijn meerdere exemplaren beschikbaar. Kruijff maakte zijn litho’s in kleine oplage. De stichting wil nu graag een gedeelte van de oplagen beschikbaar stellen voor het publiek. De prijzen variëren van € 25 voor litho’s op klein formaat, grotere voor € 75 en ingelijste litho’s voor € 200. Per aankoop wordt gratis een recente publicatie (naar keuze) over Kruijff aangeboden

 In de tentoonstelling in WG Kunst worden meer dan 80 litho’s geëxposeerd. 

OPENING vrijdag 24 februari van 17.00-19.00 uur

Tentoonstellingsperiode 24 februari t/m  5 maart 2023

Openingstijden dagelijks 13.00-17.00 uur (maandag gesloten)