Met Sending Thoughts and Prayers presenteert Museum W een solotentoonstelling met werk van kunstenaar Joyce Overheul (1989). Overheul toont in deze tentoonstelling wandkleden op groot formaat, knuffelobjecten, vaandels en installatiekunst.

In haar werk spelen engagement en activisme een belangrijke rol. Overheul staat bekend om haar feministische maatschappijkritiek. Haar werk levert een humoristisch commentaar op onderwerpen als vrouwenrechten, emancipatie en machtsrelaties. Overheul maakt daarbij bewust gebruik van textiel en ambachtelijke handwerktechnieken. Deze kunstvormen werden lange tijd niet serieus genomen en weggezet als vrijetijdsbesteding voor vrouwen. De vrolijke kleuren en zachte materialen in het werk vormen een scherp contrast met haar politieke boodschap.

Sending Thoughts and Prayers verwijst naar de Amerikaanse uitdrukking die wordt gebruikt als steunbetuiging na een tragische gebeurtenis. Het gebruik van de uitdrukking wordt ook bekritiseerd, omdat het vaak blijft bij slechts een steunbetuiging zonder daadwerkelijk actie te ondernemen. De uitdrukking wordt te pas en te onpas gebruikt, terwijl dit weinig moeite of toewijding vereist. Overheul verwerkte op cynische wijze deze uitdrukking in een van haar vaandelkunstwerken die te zien is in de tentoonstelling.  

Met haar opvallende en activistische werk trok Joyce Overheul al snel de aandacht van de Nederlandse kunstwereld. Twee jaar geleden exposeerde ze in Museum De Fundatie in Zwolle en inmiddels is haar werk ook opgenomen in de Rijkscollectie beeldende kunst. Daarnaast is Overheul dit jaar deelnemer aan de Textiel Biënnale in Museum Rijswijk.