Tentoonstellingen aanmelden

Kees de Kort | Ikonen

Stadhuismuseum Zierikzee, Zierikzee

Christelijke feestdagen in beeld.
Het werk van kunstenaar Kees de Kort (1934) is bekend en geliefd.
Generaties kinderen groeiden op met door hem geïllustreerde Bijbels. De kracht en eenvoud van zijn kleurrijke tekeningen maken dat de essentie van het verhaal direct bij de kijker overkomt.
De Kort schildert geen plaatjes bij het Bijbelverhaal, hij schildert het verhaal. Ook ikonen zijn niet bedoeld als illustraties, maar gemaakt volgens richtlijnendie al eeuwen in de ikoontraditie worden gehanteerd.
Kees de Kort stelde zijn eigen vorm en werkwijze vast en maakte met zijn werk ‘ikonen van deze tijd’. In de tentoonstelling KEES DE KORT | IKONEN brengen zijn hedendaagse tekeningen, samen met traditionele ikonen, belangrijke verhalen uit het christendom tot leven. Door de beide vormen naast elkaar te plaatsen worden overeenkomsten en verschillen zichtbaar.
De tentoonstelling is een coproductie van het Bijbelsmuseum en het ikonenmuseum en gerealiseerd in samenwerking met het Stadhuismuseum Zierikzee.
www.bijbelsmuseum.nl
www.ikonenmuseumkampen.nl
Stadhuismuseum Zierikzee is gevestigd in de oude binnenstad van Zierikzee en vertelt op verrassende, innovatieve wijze het verhaal van deze prachtige stad en haar omgeving. Wisseltentoonstellingen en topstukken uit de collectie brengen het verleden tot leven. Curiosa, scheepsmodellen, oude kaarten, bodemvondsten, zilverwerk en schilderijen laten zien hoe de oude havenstad zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Van 17 dec 20 20

t/m 20 jun 20 21