Rachel de Joode is zondagmiddag 12 november uitgeroepen tot winnaar van Keramiekprijs de Kei 2023. De feestelijke uitreiking vond plaats in Museum Prinsenhof Delft, waar vanaf nu t/m juni de expositie met hedendaags keramiek van de 15 geselecteerde kunstenaars is te zien.

Keramiekprijs De Kei wordt elke twee jaar uitgereikt aan een keramist van uitzonderlijke kwaliteit. Daarmee levert deze prijs een belangrijke bijdrage aan de vergroting van de bekendheid en waardering van keramische kunst van Nederlandse kunstenaars of kunstenaars werkend in Nederland.

De expositie Keramiekprijs De Kei

In het museum is nu een prachtige expositie te zien met een nieuwe installatie van winnaar Rachel de Joode. Daarnaast is keramiekwerk tentoongesteld van de volgende 14 kunstenaars: Keeley Hafter – zij verraste het publiek tijdens de uitreiking op een live performance -, Jennifer Tee, Natasja Alers, Bas van Beek, Hans van Bentem, Wim Borst, Mieke de Groot, Hans Meeuwsen, Adriaan Rees, Olav Slingerland, Suzie van Staaveren, Mariëtte van der Ven, Yuk-Kan Yeung en Nataliya Zuban. Een mooie selectie van hedendaagse keramisten waardoor je misschien zelfs met andere ogen naar ons historisch aardewerk gaat kijken..