Tentoonstellingen aanmelden

Kerstgroepen brengen sfeer

Stadsmuseum Cultureel Historisch Centrum Vollenhove, Vollenhove

“Kerstgroepen brengen sfeer” is dit jaar de titel van de kerstgroepen-expositie in het Stadsmuseum in Vollenhove.

Van 9 december 2020 tot en met 3 januari 2021 kan men in het museum aan de Bisschopstraat 36 weer genieten van een sfeervolle kerstgroepententoonstelling. In deze expositie met wel een paar honderd groepen en groepjes van klassieke tot moderne stijl en gemaakt van diverse materialen, is te zien hoe het aloude kerstverhaal overal ter wereld op verschillende manieren wordt uitgebeeld. Uit alle delen van de wereld zijn sfeervolle kerstgroepen te zien. Iedere kerstgroep is weer anders, maar toch vertellen ze alle hetzelfde verhaal; herkenbaar voor jong en oud.

De kerstgroepen zijn afkomstig uit de collectie van Clary Houtzager en Cors de Kruik. Zij verzamelen al jaren en zijn lid van de vereniging “Vrienden van de kerstgroep Nederland”. Clary en Cors hebben in de loop der jaren een bijzonder mooie en waardevolle collectie opgebouwd.

Bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove zullen hun kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen weer achter de ramen plaatsen, waardoor de binnenstad geheel in kerstsfeer zal zijn en Vollenhove evenals voorgaande jaren “kerststallen-stad” wordt.

Een bezoek aan Vollenhove en het stadsmuseum is in deze periode zeker de moeite waard en een leuk uitje in de kerstvakantie. Naast koffie en thee met iets lekkers is er ook chocolademelk. Voor de kinderen is er een prijsjesboom en een fotopuzzel.

Beeld: persbericht 

Van 9 dec 20 20

t/m 3 jan 20 21