Kunnen technologie en empathie een symbiotische relatie hebben? In een wereld waar technologie onze interacties steeds meer domineert, nodigt Handi Kim het publiek uit om de kracht van vriendelijkheid te herontdekken! Tetem presenteert van 18 april t/m 15 september de tentoonstelling Kindness Practice met een nieuwe en interactieve installatie van multidisciplinair ontwerper Handi Kim!

Kindness Practice bestaat uit een interactieve motion capture game en een animatiefilm waarmee Handi op een speelse en fantasierijke manier nieuw licht werpt op de kracht van vriendelijkheid in onze huidige en toekomstige samenleving. Welke menselijke interacties missen we in een wereld die gedomineerd wordt door technologie? Hoe belangrijk is een aanraking, oogcontact, geur of een handreiking? Zet je lichaam in beweging, word onderdeel van Kindness Practice en laat je innerlijke vriendelijkheid de vrije loop! Ontdek met welke signalen, gebaren en handelingen jij een verschil kunt maken voor een meer vriendelijke en zorgzame toekomst.

Handi Kim, een multidisciplinaire ontwerper met een achtergrond in keramiek en grafisch ontwerp, brengt een uniek perspectief in het verkennen van maatschappelijke dynamiek. Haar artistieke praktijk is gericht op het creëren van verhalen en werelden die de schaduwkanten van de samenleving weerspiegelen. Ze maakt hierbij gebruik van visual design, maar ook van een flinke dosis humor, eigenzinnigheid en fantasie.

In 2023 volgde Handi Kim een ontwikkeltraject bij Tetem. Ze ontwikkelde Kindness Practice in opdracht van Tetem en werkte samen met experts op het gebied van media en game technologieën, emotionele en mentale gezondheid en de beleveniswereld van toekomstige generaties. De nieuwe productie van Handi Kim sluit aan bij Tetem’s programmalijn Happy Incidents waarmee Tetem samen met makers onderzoekt hoe we als mens en samenleving ontvankelijk kunnen worden voor onverwachte gebeurtenissen en ontmoetingen die onbedoeld iets goeds en positiefs voortbrengen.

Beeld: Handi Kim